Novi Sad
31.03.2014.
13:04
Odlukom gradonačelnika Miloša Vučevića Grad Novi Sad će maturantima i ove godine obezbediti prostor u centru grada za izlaganje panoa.
  • Mrma

    31.03.2014 15:40
    dobo nam došli
    i treba da se pohvalite svome gradu,,vredni,mladi,lepi!Na kraju ste jednog važnog životnog puta,a neki na početku još zahtevnijeg.Vi jeste naša budućnost i nada i treba da vas ispoštujemo!
  • Rođak PoNS

    31.03.2014 14:31
    o ograničenosti
    Grad je po definiciji dužan da (i unapred i unazad i proseku) zna koliko svake, a konkretno ove godine, ima maturanstskih razreda u gradu i da svakome od njih - bilo ih 59 ili 78) OBEZBEDI JEDNAKO PRAVO na prostor za izlaganje panoa. Ako je u ovoj priči nešto ili neko ograničen, onda to nije niko od maturanta, već Neko (s velikim N) u Gradu (s velikim G). A taj ograničeni Neko je propisao baš brojku 64! Taj ograničeni Neko je bez stida i srama naredio i dimenzije panoa: 120 cm visine i 75 cm širine! A šta je s mladalačkom maštovištošću maturanata? Mora li pano biti baš pravougaoni, kako onaj Neko propisuje, ili sme, može i treba da ima i neku drugačiju formu - kvadratnu, kružnu, eliptičnu, trougaonu, pa čak i trodimenzionalnu (na primer, u obliku kupe, piramide ili lopte)? Pano nije tek gola identitetska informacija o đacima, niti je to notorni zbornik njihovih faca, već je on, na svoj način, i kreativno, to jest umetničko delo, u šta Grad ne sme imati drskosti da se petlja, jer umetničkog dara i kreativnosti on jednostavno nema. Dakle, službena pamet Nekoga iz Grada se oficijelno natura i nameće kao pametnija od svačije druge u gradu. Grad je bio dužan da se blagovremeno upozna s prostornim (smeštajnim) potrebama za panoe, da taj prostor (ma koliki on bio!) osigura, a kreativnu stranu priče prepustii onima koji to znaju, umeju i osećaju bolje od varoških birokrata: novosadskoj maturantskoj mladeži!
  • 31.03.2014 13:25
    hahah, bas me zanima koji ce biti kriterijumi za izbor???? Sto vise lepotica na panoima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna